Petrol fiyatları durulmaya başladı

blog
01.08.2023

Petrol fiyatları durulmaya başladı

 

Petrol, 2022 başından bu yana en büyük aylık yükselişin ardından sakinleşiyor.

 

Petrol, 2022'nin başından bu yana en büyük aylık yükselişinin ardından, daha sıkı bir küresel ham petrol piyasasına dair işaretlerin, bu kadar hızlı bir artışın ardından rallinin durabileceğine dair göstergelerle dengelenmesiyle istikrar kazandı.

ABD ham petrolü Temmuz ayında yüzde 16 yükseldikten sonra varil başına 82 doların altında çok az değişiklik gösterdi. Fiyatları üç ayın en yüksek seviyesine çıkaran kazançlar, OPEC+'nın üretimi düşürmesinin ardından talebin arzın önüne geçtiğine dair sinyallerle desteklendi. Ek olarak, ABD enflasyonunun düşmesiyle birlikte, dünyanın en büyük ekonomisinin resesyondan kaçınabileceğine dair spekülasyonlar yeniden canlanıyor.

Ham petroldeki geri dönüşe, aralarında Goldman Sachs Group Inc.'in de bulunduğu bir dizi bankanın eşlik etmesi, arz bolluğu nedeniyle fiyatların ilk yarıda düşmesinin ardından piyasanın artık bir açıkla karşı karşıya olduğunu öne sürüyor. OPEC+ İzleme Komitesi, Suudi Arabistan ve müttefiki Rusya tarafından yürütülen indirimlerin etkisini ölçmek için Cuma günü piyasayı çevrimiçi olarak gözden geçirecek.

Singapur'daki IG Asia Pte'nin pazar stratejisti Yeap Jun Rong, son dönemdeki üretim düşüşlerine atıfta bulunarak, "Fiyatlar, gelişen arz koşullarının liderliğini almaya devam ediyor. Bir sonraki adımda tüm gözler, fiyatların orta vadeli aralığından çıkıp çıkamayacağını belirlenmesi olacak” dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum