Petrol resesyonu fiyatladı

blog
12.10.2022

Petrol, ABD Başkanı Joe Biden'ın resesyonun 'çok hafif' de olsa mümkün olabileceğini söylemesiyle küresel yavaşlamaya ilişkin artan endişelerle üçüncü gününde de düştü.

ABD ham petrolü son iki seansta yüzde 3'ten fazla düştükten sonra varil başına 89 doların altına geriledi. Brent petrol de 94 doların altını gördü.

Ham petrol geçen ay Ocak ayından bu yana en düşük seviyesini görmüş, ancak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin petrol arzını kesmeyi kabul etmesinden sonra toparlanmıştı.

Fed enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırıp, dolara yardım ederken büyümeye ilişkin endişelerin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Buna ek olarak, Çin'de Kovid-19'u kontrol altına almaya yönelik süren çabalar, en büyük petrol ithalatçısındaki talebi de tehdit ediyor.

SPI Asset Management Yönetici Ortağı Stephen Innes, "Petrol, IMF'nin büyüme notunu düşürmesi, Çin'in karantinaya alınması ve ABD'nin sert iniş endişeleri nedeniyle mücadele ediyor. Risk varlıklarındaki herhangi bir bozulma, dipte bir görünüm oluşana kadar petrol fiyatlarına zarar vermeye devam edebilir” dedi.

Biden röportajında, geçen hafta OPEC+'ın nominal üretimi günde 2 milyon varil azaltma kararına Suudi Arabistan'a duyduğu öfkeyi dile getirerek, krallığı Moskova'nın Ukrayna'yı işgaline devam ederken Rusya ile ittifak yapmakla suçladı. Başkan, Riyad ile ilişkileri yeniden düşüneceğini söyledi.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum