Petrol yine geriledi

blog
24.07.2023

Petrol yine geriledi

 

Petrol, Fed'in olası faiz artışı ile yatırımcıların piyasanın sıkıştığına dair işaretleri değerlendirmesiyle düşüyor.

 

Petrol, yatırımcıların piyasanın sıkılaştığına dair işaretlere karşı Fed'in bir başka artış beklentisini değerlendirmesiyle dört haftalık kazancının ardından düştü.

ABD ham petrolü Cuma günü üç ayın en yüksek seviyesinden kapattıktan sonra varil başına 77 doların altına düştü. Bu yükseliş, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol'un hafta sonu piyasanın açığa dönebileceğini söylemesiyle birlikte, OPEC+ tarafından arz kesintilerinin stokları azaltacağı beklentilerinden kaynaklandı.

Fed politika yapıcılarının, bu haftaki toplantıda enflasyonu dizginleme çabalarında başka bir oran artışı açıklaması ve ek hamle olasılığı hakkında rehberlik etmesi bekleniyor. Sıkılaştırma döngüsü, potansiyel olarak talebe zarar vererek dünyanın en büyük ekonomisini resesyona sürükleme riski taşıyor.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya dahil müttefiklerinin son dönemdeki artışlarına ve üretim kesintilerine rağmen bu yıl düşüşünü sürdürüyor. Talep tarafında, Çin'in yavaşlayan toparlanması, ham petrol de dahil olmak üzere endüstriyel emtialar için kalıcı bir ters rüzgar oldu.

ING Groep NV'nin emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentiler piyasa üzerinde bir miktar baskı oluşturuyor olabilir, ancak bu artışın büyük ölçüde fiyatlanması gerekiyor. Nihayetinde, sıkılaşan temeller göz önüne alındığında petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareket edeceğine inanıyoruz. Ancak, kısa vadede 200 günlük hareketli ortalama şeklinde güçlü bir teknik direnç var” dedi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum