Petrolde ambargo endişesi yeni ralli yarattı

blog
22.03.2022

Petrol piyasasında Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik petrol ambargosunu değerlendirdiği haberleriyle fiyatlarda yükseliş kaydedildi.

ABD tipi ham petrol 119 doları görürken, Brent petrol de 115 doları test etti.

Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari, petrol piyasasının yeniden kıyamet senaryosu fiyatlamasının eşiğine sürüklendiğini belirtti. Hari, AB'nin söz konusu ambargo konusunda bölündüğünü, bu uygulamanın devreye alınmasına şüpheyle yaklaştığını belirtti.

Son gelişmeler de Avrupa Birliği'nde bu konuda bir fikir birliği olmadığına işaret etti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri ve savunma bakanlarının Rusya'ya petrol ambargosu konusunda karar vermediğini ancak yeni yaptırımların geleceğini söyledi.

Borrell, dışişleri ve savunma bakanları toplantılarının ardından basına yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Rusya'ya yaptırımların süreceğini ancak bu hafta içerisinde yeni bir paketin kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Rusya'ya petrol ambargosu uygulanması konusunda herhangi bir karar çıkıp çıkmadığına ilişkin soru üzerine Borrell, enerji konularını gündeme getiren bazı üye ülkelerin olduğunu ve ilginç tartışmaların yaşandığını ancak bir karar alınmadığını kaydetti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum