Petrolde sert düşüş sonrası toparlanma görüldü

blog
24.10.2023

Petrolde sert düşüş sonrası toparlanma görüldü

 

Petrol fiyatları, İsrail-Hamas çatışmasının kontrol altına alınıp alınmayacağına dair işaretler arasında en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra yükseldi.

 

Küresel gösterge Brent Pazartesi günü yüzde 2,5 düştükten sonra varil başına 90 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü 86 dolar civarında işlem gördü. İsrail içinde kara saldırısının kapsamını yeniden düşünme yönünde artan çağrılar var.

Dünya ham petrolünün yaklaşık üçte birinin kaynağı olan Orta Doğu'da herhangi bir aksaklığın yaşanmaması, savaş riski priminin bir kısmının aşınmasına neden oldu. Bununla birlikte Brent, 7 Ekim saldırısı öncesine göre hala yüzde 7 daha yüksek ve fiyatlarda daha fazla yükselişin ana tetikleyicileri arasında Washington'un yaptırım uygulanan İran petrolüne uygunluk kontrollerini artırması ve Tahran'ın önemli nakliye rotalarını aksatması yer alıyor.

ABD, Orta Doğu'ya daha fazla askeri güç konuşlandıracağını söyledi.

Phillip Nova Kıdemli Piyasa Analisti Priyanka Sachdeva, "Gazze'deki diplomatik çabalar, petrol fiyatlarındaki gerilimi azaltma ve momentumu ortadan kaldırma olasılığını gösteriyor. Piyasalar aynı zamanda yurt içi yakıt talebini ölçmek için ABD ekonomisine ilişkin daha fazla ipucunu da sabırsızlıkla bekliyor" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum