Petrolde talep endişesi devam ediyor

blog
23.08.2023

Petrolde talep endişesi devam ediyor

 

Petrol, en büyük ithalatçı ülke olan Çin'deki talebin azalmasına ilişkin endişelerin ve ABD stoklarındaki düşüşe işaret eden endüstri tarafından finanse edilen bir raporla, iki günlük düşüşün ardından yatay seyrediyor.

 

ABD ham petrolü önceki iki günde yüzde 1,3 düştükten sonra varil başına 80 doların altında işlem gördü. Kötüleşen ekonomik aktivite ve kredi akışları Pekin'in büyüme hedeflerini riske atarken, Çin'in durgun ekonomisi artık küresel emtia talebine yönelik en büyük tehdit haline geliyor.

Endüstri tarafından finanse edilen Amerikan Petrol Enstitüsü, ülke çapındaki stokların geçen hafta 2,4 milyon varil düştüğünü söyledi; bu, Çarşamba günü ilerleyen saatlerde yayınlanacak olan resmi Enerji Bilgi İdaresi verileri tarafından da doğrulanırsa yükseliş sinyalidir.

Ham petrolün Haziran sonundan bu yana kaydettiği yükseliş, Çin'deki kötüleşen görünüm nedeniyle son birkaç seansta sekteye uğradı. Bu, Fed'in parasal sıkılaştırma kampanyasını henüz bitirmediğine ve doların güçlenmesine işaret ediyor. Bu durum, OPEC+'ın önde gelen liderleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerinin ardından sıkılaşan piyasayı gölgede bıraktı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum