Petrolde yaptırım endişeleri dağıldı

blog
25.03.2022

Petrol piyasası, Brüksel'deki zirveler öncesi endişe ettiği derecede keskin yaptırımlar çıkmamasının ardından rahat bir nefes aldı.

ABD ham petrolü 112, Brent petrol ise 119 dolarlar seviyesinde yatay bir görünüm sergiledi. ABD-AB liderlerinin temaslarında Rus petrolüne yönelik yeni yaptırımların açıklanacağına ilişkin beklentiler hafta boyunca etkili olmuş, bu beklentilerin yarattığı etkiyle ABD ham petrolünde bu hafta yüzde 8, Brent petrolde ise yüzde 11 artış izlenmişti.

ING Groep Emtia Stratejileri Müdürü Warren Patterson Avrupa'nın Rus petrolüne ambargo kararının olası görünmemesi nedeniyle piyasanın rahatladığına işaret etti.

Bununla birlikte piyasa yine de ABD Başkanı Joe Biden ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in açıklayacağı önlemleri bekliyor. Bloomberg'in haberine göre iki liderin LNG konusunda daha fazla işbirliği yapma taahhüdünde bulunması bekleniyor.

 

Ortak açıklamada Rus petrolüne ambargo çıkmadı

ABD ve Avrupa Birliği (AB), Ukrayna halkını desteklemek ve Rusya'ya ağır bedel ödetmek için eş güdümlü çabaları sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Brüksel'de düzenlenen NATO, G7 ve AB Liderler Zirvesine katılmasının ardından, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ortak açıklama yayımladı.

Enerji arz güvenliğini sağlamak ve Rus fosil yakıtlarına bağımlılığı azaltmak için iş birliğinde somut adımlar atıldığına dikkat çekilen açıklamada, Ukrayna'daki savaşının yol açtığı fiyat artışları ve gıda arzındaki kesintilerin sebep olması muhtemel gıda krizini önlemek için gerekli yerlere gıda yardımı yapılacağı vurgulandı.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum