Pimco Fed konusunda uyardı

blog
28.07.2023

Pimco Fed konusunda uyardı

 

Dünyanın en büyük aktif tahvil fonunu yöneten Pimco Income Fund Eş Yöneticisi Daniel Ivascyn Fed’in işinin bittiğini düşünmenin ‘tehlikeli’ olduğunu söyledi.

 

Fed’in Temmuz ayında faiz artışının ardından Eylül ayı için kesin sinyal vermemesi sıkılaştırma döngüsünün sonuna gelindiği spekülasyonuna yol açsa da bazı yatırımcılar temkinli olunması çağrısını yapıyor.

Pimco Income Fund Eş Yöneticisi Daniel Ivascyn, Fed’in işinin bittiğini düşünmenin ‘tehlikeli’ olduğunu söyledi. Eylül ayında faiz artış şansının yarı yarıya olduğunu düşünen Ivascyn eylül pas geçilse de bir süre daha fazla faiz artışı riskinin devam edeceğini söyledi. Enflasyonun hedef üstünde kalması ihtimali bulunduğunu belirten Ivascyn konut fiyatlarında yaşanabilecek artışla birlikte enflasyonun yapışkan kalabileceğini belirtti.

Finans piyasaları uzun süredir Fed'in para politikasındaki sıkılaştırmaya son verme sinyali vermesini bekliyor ve yatırımcılar daha önce, özellikle Mart ayında bir bankacılık krizi korkusu alevlendiğinde, merkez bankasının yön değiştireceğini tahmin ettiler.

Ancak Çarşamba günü Fed Başkanı Jerome Powell, politika yapıcıların Eylül ayındaki bir sonraki toplantısında faiz oranlarını artırmayabileceklerini söyleyerek sona erme umutlarını destekledi. Bunun önümüzdeki iki ay boyunca açıklanacak ekonomik raporlara bağlı olacağını söyledi ve enflasyonda ümit verici bir yavaşlamaya işaret etti.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum