Pimco: Japon tahvillerine olan yatırımcı ilgisi artabilir

blog
20.03.2024

Pimco, BOJ'un politika değişikliğinin Japon tahvillerine olan yatırımcı ilgisini artırabileceğini söyledi.

 

Pacific Investment Management Co.'ya göre, Japonya Merkez Bankası'nın politika değişikliğinin potansiyel ölçeği bazılarının beklediğinden daha fazla olabilir ve daha önce menkul kıymetlerden uzak duran yatırımcıların Japon tahvillerine olan ilgisinin artmasına yol açabilir.

Pimco'nun Japonya eş başkanı ve Asya-Pasifik portföy yönetimi eş başkanı Tomoya Masanao,, "Merkez bankasının politika gelişimi, Japon tahvil piyasaları için bir normalleşme dönemini başlatmalı ve sonunda son on yılda yatırım yapmakta tereddüt eden yüksek getirili yatırımcıları çekmelidir" dedi.

Salı günkü tarihi faiz artışının anlık etkisi asgari düzeyde olsa da, orta ve uzun vadeli etkilerin "BOJ'un politika değişikliklerinin potansiyel ölçeği mali piyasaların şu anda beklediğinden daha fazla olabileceğinden önemli olabilir" diye yazdı.

Masanao'nun görüşü, BOJ'un 17 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırımına giderek modern tarihin en agresif parasal teşvik programına son vermesinin ardından geldi. Çağrısı, Japonya'da yeniden canlanan enflasyonun işgücü piyasasında ve kurumsal fiyatlama davranışında yapısal bir değişimi temsil ettiği ve BOJ'un tepkisinin ülkenin tahvil piyasasını daha normal bir seviyeye getirmeye yardımcı olacağı yönündeki beklentiyi yansıtıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum