Piyasa S&P 500 tahminlerinde ayrışıyor

blog
09.12.2021

Stratejistlerin ABD Borsalarına yönelik 2022 tahminlerinde ciddi ayrışmalar yaşanıyor.

Bloomberg’in S&P 500 endeksi için derlediği tahminlerin aralığı 4 bin 440 ile 5 bin 300 arasında değişiyor. Yüzde 20’lik bu fark, son 10 yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor.

Amerikan Merkez Bankası Fed’in para politikasında başladığı sıkılaştırma ve koronavirüs pandemisine ilişkin gelişmeler Wall Street’e yönelik öngörülerin ayrışmasında etkili oluyor.

Ned Davis Research Baş Stratejisti Ed Clissold gelecek yıl ABD şirketlerinde karlılığın azalmasını ve S&P 500 endeksinin daha sıkı bir Fed politikasıyla önce “sığ bir ayı piyasasına girmesini”, ardından yılı ılımlı şekilde artıda tamamlamasını bekliyor.

 

Clissold S&P 500 endeksinin 2022 senesini 5 bin puandan tamamlayacağı görüşünde. “Koşullar 2022’de neredeyse kesin olarak piyasa dostu olmayacak” diyen Clissold, çift haneli bir düzelmenin yüksek bir ihtimal olduğu öngörüsünde bulundu.

 

Credit Suisse ve JPMorgan iyimser kanatta

Bu temkinli öngörü Credit Suisse Group AG and JPMorgan Chase & Co. stratejistlerinin beklentileri ile ters düşüyor.

Credit Suisse ABD Hisse Baş Stratejisti Jonathan Golub, şirket karlılıklarına yönelik görünümün iyileştiğine ve finansal koşulların gevşek olmasının beklendiğine değinerek, S&P 500 için 2022 tahminini yakın zamanda 200 puan artışla 5 bin 200 seviyesine çıkardı.

JPMorgan Küresel Araştırma Eş Direktörü Marko Kolanovic de pandeminin sona ermesi ve ekonominin tam olarak toparlanmasıyla piyasa oynaklığının gelecek yıl azalmasını bekliyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum