Piyasalar Çin'e karamsar bakıyor

blog
06.11.2023

Piyasalar Çin'e karamsar bakıyor

 

JPMorgan ve Pimco’ya göre ekonomisinde döngüsel değil yapısal sorunları olan Çin’de yatırım için temkinli hareket etmek gerekiyor.

 

Büyük fon yöneticileri Çin hisse ve tahvil piyasalarına karşı temkinli kalacakları işaretini veriyor.

JPMorgan Küresel Araştırma Başkanı Joyce Chang’e göre Çin ekonomisi döngüsel olmaktan çok yapısal sorunlar sergiliyor.

Bu yıl Çin hükümetinin resmi hedefi olan yüzde 5 büyümenin aşılacağını öngören Chang “Ancak büyüme önümüzdeki 10 yılda yüzde 3 civarına gerileyebilir” değerlendirmesini yapıyor. Pimco da Çin tahvillerine yaptıkları yatırımlarda temkinli ilerliyor.

Pimco Asya SGMK Portföy Yöneticisi Stephen Chang geçtiğimiz yıllarda Çin tahvil alokasyonlarını azalttıklarını açıklayarak “Daha fazla defansif ve seçici oluyoruz. Çin gayrimenkul piyasasının ne zaman toparlanacağını öngörmek zor” yorumunu yaptı.

Pimco yöneticisi konut dışı sektörlerdeki ucuz değerlemeler nedeniyle bazı Çin varlıklarında fırsat “yeterli tamponla bu varlıklarda şanslarını deneyebileceklerini” bildirdi. T. Rowe Price’a göre ise düşük seviyelerdeki değerlemeler fırsat taşıyor.

Kurumun uluslararası hisse senetleri piyasalarından sorumlu CIO’su Justin Thomson’a göre jepolitik, makro ve regülasyon risklerinin oluşturduğu negatif atmosfer Çin varlıkları için karşı yatırım fırsatı sağlıyor. Thomson’a göre birçok çok uluslu şirket için Çin imalat üssü olmayı sürdürecek, ayrıca elektrikli araçlar sektöründe de Çin küresel çapta söz sahibi olabilir.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum