Piyasaya göre Asya'nın en agresif sıkılaşması yolda

blog
22.04.2022

Swap fiyatlamalarına göre, Hindistan’ın enflasyonu dizginlemek amacıyla bölgedeki büyük merkez bankaları arasında en büyük faiz artışına gitmesi bekleniyor.

Yapılan swap fiyatlamasını esas alan Bank of America’nın geçtiği nota göre Hindistan Merkez Bankası faizleri 275 baz puan artırmayı düşünüyor. Bölgenin diğer başlıca merkez bankalarının ise aynı dönem için 200 baz puanın altında artış öngördüğü düşünülüyor.

Hindistan Merkez Bankası’nın 8 Nisan’da yapılan toplantıda politika değişikliğine giderek enflasyona odaklanarak faizleri 40 baz puan artırması sonrası fiyatlamalar da değişmişti.

Daha önce artan ABD tahvil getirilerinin etkilerinden göreceli olarak korunmuş olan Asya’da yatırımcıların merkez bankalarından daha sıkı politika beklentilerinin artmasıyla gelişen ülkeler için rüzgar tersine esmeye başladığı belirtiliyor.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum