Powell’dan faiz indirimi mesajı (8 Mart 2024)

blog
08.03.2024

Fed Başkanı Jerome Powell yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde faiz indirimine başlamak için enflasyonun hedefe düştüğünden emin olmak istediklerini belirterek “Bu güveni kazandığımızda faiz indirimine başlamak uygun olacak” dedi.

 

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde sunum yaptı. Powell faiz indirimine başlamak için gereken güveni kazanmaya yakın olduklarını söyledi.

Komite’de soruları yanıtlayan Başkan Powell “Enflasyonun sürdürülebilir biçimde yüzde 2’lik hedefe ineceği konusunda emin olmak istiyoruz. Bu güven oluştuğunda -ki çok da uzak değiliz- gevşemeye başlamak uygun olacaktır” diye konuştu.

Dün de yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ilk gününde, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde açıklamalarda bulunan Powell, faiz indirimi için acele etmeyeceklerini ancak "bu yılın bir noktasında" bunu yapmanın muhtemelen uygun olacağını belirtmişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum