Powell: Tek risk enflasyon değil

blog
10.07.2024

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'ndeki yarıyıl sunumunda karşılaştıkları tek riskin enflasyon olmadığını söyledi.

 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'ndeki yarıyıl sunumunun metni yayımlandı.

Powell daha fazla iyi verinin enflasyonun hedefe ilerlediğine dair güveni artıracağını ve son verilerin 'mütevazi bir ilerlemeye' işaret ettiğini belirtti.

Karşı karşıya oldukları tek riskin enflasyon olmadığını belirten Powell çok az veya çok geç faiz indiriminin ekonomi ve işgücü piyasası için risk oluşturacağı, erken veya çok fazla indirimin ise enflasyondaki ilerlemeyi durduracağı veya tersine döndüreceği uyarısı yaptı.

Powell işgücü piyasasının güçlü olduğunu ancak aşırı ısınmadığını belirtti, merkez bankasının kısıtlayıcı duruşunun arz ve talebi daha iyi dengeye getirmeye çalıştığını söyledi.

Fed'in de takip ettiği enflasyon ölçütü çekirdek PCE Mayıs'ta yıllık yüzde 2,6 artmıştı. Veri, Haziran 2022'de yüzde 7,1'e tırmanmıştı. Ülkede işsizlik oranı ise haziran ayında 0,1 puan artışla yüzde 4,1'e çıktı ve Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Powell'ın konuşması Fed'in bu ayki toplantıda da faizleri değiştirmeyeceği beklentisini güçlendirdi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum