Rand Paul Kripto Paranın Rezerv Para Olma İhtimalini Yorumluyor

blog
26.10.2021

ABD’nin Kentucky eyaletinden Senatör Rand Paul, dünyanın gelecekteki rezerv parasının bir kripto para olma ihtimalini değerlendiriyor.

Liberteryen eğilimleri bulunan Cumhuriyetçi Rand Paul, geçtiğimiz günlerde Axios’a verdiği röportajda insanların “devlete duydukları güveni yitirmeye başladığını” söyledi.

Günümüzdeki haliyle doların, altın gibi bir emtia tarafından desteklenmediğini belirten senatör, devletlerin para birimlerinin “itibari” ve “güvenilmez” olduğunu vurguladı.

“Devlete duyduğu güveni yitiren insanların sayısı arttıkça kripto paranın dünyanın rezerv parası haline gelip gelemeyeceğini sorgulamaya başladım.”

2016’daki başkanlık seçimlerinde aday olan Rand Paul, 2015 yılında yaptığı açıklamada insanların kendisine bitcoin ile bağış gönderebileceğini duyurmuştu.

ABD Federal Seçim Komisyonu, adayların seçim kampanyalarında bitcoin ile bağış almasına 2014 yılından beri izin veriyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum