Rekabet Kurumu, Martı Hakkında Soruşturma Başlattı

blog
10.08.2022

Rekabet Kurumu, bugün paylaştığı duyuruda mikro mobilite girişimi Martı hakkında soruşturma açılmasına karar verildiğini açıkladı. Şirket, piyasadaki hâkim durumunu kötüye kullanmak ve rakipleri üzerinde 'dışlayıcı' eylemlerde bulunmakla suçlanıyor.

 

2019 yılında kurulan ve hızlı bir büyümeyle Türkiye’nin en büyük şirketleri arasına katılan mikro mobilite girişimi Martı, bugün Rekabet Kurumu’nun radarına girdi. Rekabet Kurumu, paylaştığı duyurusunda Martı İleri Teknoloji AŞ hakkında soruşturma açıldığına karar verildiğini duyurdu.

Rekabet Kurumu’nun paylaştığı duyuruda Martı’ya yönelik soruşturma kararının, ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmaktan kaynaklandığı belirtildi. Kurum, önaraştırma sonucunda elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitlerde bulguları ciddi ve yeterli bulduğuna hükmetti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum