Robinhood, SEC Soruşturmasıyla Karşı Karşıya

blog
28.02.2023

Robinhood, SEC Soruşturmasıyla Karşı Karşıya

Robinhood kripto para borsasına, kripto listelemeleri ve hizmetleriyle ilgili SEC tarafından mahkeme celbi geldi.

Raporlara göre Robinhood, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Kaliforniya Başsavcılığı’ndan mahkeme celbi aldı. Robinhood, FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından bir ay sonra SEC’den soruşturma celbi almış oldu. SEC, borsanın kripto listelerini incelemek istiyor.

Robinhood Mahkeme Celbi Aldı

Popüler alım satım uygulaması Robinhood, son 10-K başvurusunda Aralık 2022’de SEC tarafından soruşturma celbi aldığını açıkladı. Mahkeme celbi, Robinhood’ın kripto para birimlerinin gözetimi ve platform işlemleri hakkında bilgi istiyor. Celp, FTX ve Three Arrows Capital dahil olmak üzere birçok şirketin iflas başvurusu yaptığı çalkantılı bir yılın ardından geldi.  Robinhood, geçen yıl kripto iflaslarının ortasında, kripto listeleri ve saklama işiyle ilgili olarak soruşturma mahkeme celplerinin geldiğini kaydetti. ekledi:

“Aralık 2022’de, o yılda yaşanan İflasları takiben, diğer konuların yanı sıra RHC’nin desteklediği kripto para birimleri, kripto para birimlerinin saklanması ve platform operasyonları ile ilgili olarak SEC’den bir soruşturma celbi aldık.”

Ayrıca belirtmek gerekirse, Robinhood’un hisse senedi fiyatı da Kasım 2022’de etkilenmişti. FTX’in platformundan itibari para olmayan tüm müşteri çekimlerini durdurduğu gün %18 düşüş yaşamıştı. Borsanın politikaları ve prosedürleri, belirli bir kripto para biriminin yürürlükteki yasalar uyarınca menkul kıymet olarak kabul edilme olasılığını değerlendirmek üzere tasarlanmıştır. Ancak şirket, bu değerlendirmelerin kesin yasal tespitler olmadığını açıkladı. SEC veya mahkeme, Robinhood tarafından desteklenen herhangi kripto paranın menkul kıymet olduğuna karar verirse, şirketin bu kripto para birimleri ticaret sorunu yaşayabilir. Ancak bu mahkeme celbinin Robinhood’un kripto para işini nasıl etkileyeceği henüz belli değil.

Borsa ve Düzenleyiciler

Soruşturma celpleri, ilgili kişi veya kuruluşa karşı yasal işlem başlatmak isteyip istemediklerine karar vermek için gerekli bilgileri elde etmeye yönelik birincil adımlardır. Robinhood’un ABD’li düzenleyiciler tarafından ilk kez incelenişi değil. Nisan 2021’de Robinhood, kripto ticareti platformu, kripto para listeleri, müşteri varlıklarının gözetimi ve çok daha fazlası hakkında bilgi ararken Kaliforniya Başsavcılığından mahkeme celbi almıştı. Geçen yıl Ağustos 2022’de New York Mali Hizmetler Departmanı (NYDFS), Robinhood’a “uyum kültürü geliştirmek için uygun kaynakları yatırmadığı” için 30 milyon dolar para cezası vermişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum