Royal Caribbean, tüm yolcu gemilerini Starlink internetle donatıyor

blog
31.08.2022

Dünyaca ünlü kruvaziyer şirketi Royal Caribbean, tüm yolcu gemilerinde internet hizmetini, Elon Musk’ın kurucusu olduğu Starlink şirketinden alacak.

SpaceX, geçen ay Starlink Denizcilik hizmetini duyurduktan sonra, tekne dünyasındaki şirketler uydu hizmeti almak için başvurmaya başladı.

Bunun gibi ticari denizcilik girişimlerinin Starlink'i benimsemesi şaşırtıcı olmamalı. Denizdeki mevcut uydu seçenekleri yeterince başarılı değil, pahalı ve yavaş. Dolayısıyla Starlink, son birkaç yıldır rekabetin veya inovasyonun az olduğu bir pazardan büyük pay almaya başladı.

Hizmet, şirkete 10bin dolar donanım ve aylık 5bin dolar abonelik ücretine mal oldu.

Starlink takımyıldızı henüz okyanus ortasında çalışmasa da (konteyner gemilerinde olduğu gibi), plan bu yeteneği yıl sonuna kadar kuzey yarımkürede ve 2023'ün başlarında güney yarımkürede sağlamak. Orta ve Güney Amerika, Endonezya ve Malezya'nın tamamı ve Afrika'nın güney yarısı henüz kapsama haritasında değil.

Uydu hizmeti, Royal Caribbean International, Celebrity Cruises ve Silversea Cruises filolarındaki tüm gemilere eklenecek. Şirket, hizmetin 2023'ün sonuna kadar tüm gemilerde olacağını açıkladı.(Bloomberg)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum