Rusya'nın saldırısında gözler Kiev'de

blog
25.02.2022

 

Rusya'nın tüm dünyayı ayağa kaldıran Ukrayna saldırısında tüm dikkatler ülkenin başkenti Kiev'e çevrildi.

Rus güçlerinin Kiev'e ilerlediği haberleri gelirken, Bloomberg'e konuşan bir Batılı istihbarat yetkilisine göre Rus ordusu Ukrayna’nın hava savunma sistemini devre dışı bıraktı ve ülke çapında hızlı bir şekilde ilerliyor.

Yetkili bu şartlarda Kiev’in kısa sürede ele geçirilebileceğini söyledi. İlerleyişini sürdüren Rusya birlikleri başkentten 130 kilometre uzaklıkta olan ve hala yüksek oranda radyoaktivite barındıran Çernobil nükleer santralini ele geçirdi. CNN görüntülerine göre Kiev dışındaki Hostomel Havalimanı’nın kontrolü de Rus güçlerine geçmiş gözüküyor.

 

Rus tanklarının ayrıca Harkov dışına ulaştığı rapor ediliyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’a göre Moskova hava indirme birlikleriyle yeni bir dalga saldırıya hazırlanıyor. Sabah saatlerinde ise başkent Kiev’de patlama sesleri rapor edildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba Rus güçlerin başkent Kiev’e füze saldırısı düzenlediğini söyledi.

 

Zelenskiy: Görevimin başındayım

Ukrayna askerleri başkent Kiev'e yaklaşan Rus askerleriyle savaşırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev'de kalmaya devam edeceğini söyledi.

Zelenskiy yayımladığı görüntülü mesajda, "Düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. İkinci hedef ailem. Devlet başkanını ortadan kaldırarak Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar. Başkentte kalacağım. Ailem de Ukrayna'da" dedi.

Zelenskiy bugünkü açıklamasında 137 askeri personel ve sivilin çatışmalarda öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı.(bloomberg)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum