Samsung Apple'ı kıl payı geçti

blog
06.05.2023

Samsung Apple'ı kıl payı geçti

 

 

Akıllı telefon pazarında, devler arasındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Güney Koreli elektronik devi Samsung, akıllı telefon pazarında devam eden daralmaya rağmen 2023'ün ilk çeyreğinde akıllı telefon sevkiyat hacimlerinde yüzde 1'lik bir farkla Apple'ı geride bıraktı. 2023 ilk çeyrek sonuçlarına göre Samsung, Apple'ın 58 milyonluk sevkiyat hacmini az farkla geride bırakarak, toplam 60,6 milyon adet sevkiyat gerçekleştirdi.

 

Akıllı telefon pazarı 2023’ün ilk çeyreğinde yüzde 7 geriledi

Teknoloji pazarı araştırma firması Counterpoint'e göre genel akıllı telefon pazarının yıllık yüzde 14'lük ve çeyreklik bazda yüzde 7'lik bir düşüşle 2023'ün ilk çeyreğinde toplam 280,2 milyon sevkiyat birimiyle sonuçlandığını bildirdi.

 

Samsung sevkiyatta Apple’ı geçmesine karşın kârlılıkta geride kaldı

Eşzamanlı olarak, gelirler yıllık bazda yüzde 7'lik bir düşüş yaşadı ve 104 milyar dolarla rekor düşük seviyeye geriledi. Samsung, sevkiyat hacimlerinde liderliği ele geçirirken, Apple işletme kârı açısından ilk çeyrekte hakimiyetini sürdürdü ve Samsung'a karşı yüzde 72'lik önemli bir liderliği garantiledi. Counterpoint, iPhone üreticisinin ayrıca Güney Koreli rakibine göre önemli bir avantaj elde ederek pazarın gelirinin yarısını elde ettiğini açıkladı.

Counterpoint Araştırma Direktörü Jeff Fieldhack yaptığı açıklamada “Apple'ın başarılı performansı müşteri tabanının kalıcı sadakatinden kaynaklanıyor. Şirketin gelişen ekosistemi, tüketicileri daha ucuz alternatifler aramaktan caydırıyor. Apple, sarsılmaz sadakatin tadını çıkarırken, ekonomilerdeki ve diğer dalgalanmaları rakiplerinden daha iyi atlatabiliyor.” dedi.

Counterpoint Analisti Tarun Pathak, pazara dair “Akıllı telefon pazarını etkileyen kalıcı sorunların yakın zamanda ortadan kalkması pek mümkün görünmüyor. Ayrıca OPEC ülkelerinin son dönemde petrol üretimini kısma kararı alması enflasyon oranlarının yükselmesine ve tüketicilerin harcama gücünün düşmesine neden olabilir. Sektör çapındaki gerileme, akıllı telefon pazarındaki çok sayıda büyük oyuncunun mali sonuçları üzerinde gözle görülür bir etkiye sahip oldu” şeklinde konuştu. (HT)

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum