Sanayi üretimi Şubat'ta beklentileri aştı

blog
12.04.2022

Sanayi üretimi Şubat'ta yıllık yüzde 13,3 artış kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretiminde aylık artış yüzde 4,4 oldu.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi sanayi üretiminde yıllık artışın yüzde 7,5 olması yönündeydi. Ankette aylık artış beklentisi ise yüzde 2,7 olmuştu.

Ocak ayında sanayiye yönelik doğalgaz ve elektrik kesintileri dolayısıyla sanayi üretiminde aylık yüzde 2,4'lük daralma yaşanmıştı. Ocak ayında yıllık artış ise yüzde 7,6'da kalmıştı.

 

 
 
 
Sanayinin alt sektörleri Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 14,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,9 arttı.

Bir önceki aya göre ise madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,1 arttı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum