SBF'nin 400 milyon dolarlık gizli transferi ortaya çıktı

blog
25.01.2023

Kripto para borsası FTX’in büyük çöküşünün ardından savcılar ve avukatlar, Sam Bankman-Fried’in Modulo Capital adlı bir şirkete yaptığı büyük yatırımı mercek altına aldı.

New York Times’ın haberine göre, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, borsanın kasım ayında batmasından kısa bir süre önce Modulo Capital adlı bilinmeyen bir kripto para trading firmasına 400 milyon dolar aktardı.

Söz konusu şirketin mart ayında kurulduğu, Bankman-Fried’in ikamet ettiği Bahamalar’daki aynı mülkte faaliyet gösterdiği ve ne bir sicili ne de kamuya açık bir profilinin olduğu bildirildi.

Kuruculardan biri olan Duncan Rheingans-Yoo’nun üniversiteden yeni mezun olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili dört kaynak tarafından, Wall Street şirketi Jane Street’te çalışan ve Lily olarak tanınan iş ortağı Xiaoyun Zhang’ın daha önce Bankman-Fried ile romantik bir ilişkisi içerisinde olduğu bildirildi.

Bankman-Fried’in en büyük yatırımlarından biri

Şimdi Modulo, Bankman-Fried ve FTX’e yönelik federal soruşturmanın ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Bu belirsiz firmaya yatırım yapmak için FTX’ten müşteri fonlarının kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor. 400 milyon dolarlık harcama Bankman-Fried’in en büyük yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor.

Müşterilerin kayıpları için Modulo’nun varlıkları inceleniyor

Bu arada, FTX’in yeni yönetiminin avukatları, borsa çöktüğünde kullanıcıların, kredi verenlerin ve yatırımcıların kaybettiği milyarlarca doları telafi etmek için Modulo’nun varlıklarını inceliyor.

FTX’in kalan 400 milyon dolarının tam olarak nerede olduğu ve ne kadarının hala kullanılabilir olduğu bilinmiyor. Ancak yetkililerin trading şirketinden aylardır haberdar olduğu belirtiliyor.

Bankman-Fried’ın yatırımı dışında Modulo’nun elinde ne kadar para olduğu bilinmiyor. Şirketin faaliyetlerini bilen bir kaynak, FTX’in batışından önce kripto para işlemlerine başladığını ancak o zamandan beri büyük ölçüde kapandığını iddia ediyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum