SEC, Bitcoin ETF başvurularını yetersiz bulduğunu açıkladı

blog
03.07.2023

SEC, Bitcoin ETF başvurularını yetersiz bulduğunu açıkladı

 

ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC, spot Bitcoin ETF’leri ile ilgili başvuruları yetersiz bulduğunu açıkladı.

 

The Wall Street Journal'ın bir raporuna göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun BlackRock ve Fidelity'nin son ETF başvurularının yetersiz olduğunu söylemesinin ardından Bitcoin Cuma günü yüzde 5'e kadar düştü. 31 bin doların üzerinde seyreden Bitcoin, 29 bin 500 dolara kadar indi.

BlackRock, Fidelity, WisdomTree ve diğer geleneksel varlık yöneticileri, bir spot bitcoin ETF başlatmak için SEC'e başvuruda bulundular ve yatırımcılar arasında bir onayın nihayet yaklaşabileceğine dair umut uyandırdılar.

Ancak Cuma günkü rapor, düzenleyici kurum 2 kat kaldıraçlı bitcoin vadeli işlem ETF'sini onayladıktan sonra bile, spot Bitcoin ETF'sinin onaylanmasının hala bazı engellerle karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

SEC, BlackRock ve Fidelity adına bitcoin ETF başvurularını yapan CBOE ve Nasdaq'a, konuya aşina kişilerin alıntı yaptığı rapora göre bunların "yeterince açık ve kapsamlı" olmadığını söyledi.

BlackRock‘ın Bitcoin ETF başvurusunun ardından kripto piyasasında sert yükseliş kaydedilmişti. Bitcoin, 26 bin 400 dolardan 31 bin doların üzerine tırmanmıştı. Bitcoin, nisan ayından bu yana ilk kez 30 bin doların üzerine çıkmıştı. BlackRock fonunun varlık saklayıcısı olarak listelenen Coinbase hisseleri de aynı dönemde yüzde 30’dan fazla artış göstermişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum