SEC'in Stablecoin’lerde Denetim Yapacağı İdda Edildi!

blog
26.10.2021

Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şu sıralar, stablecoin’ler üzerinde denetim sağlamaya bir adım daha yaklaşmış durumda.

ABD Hazine Bakanlığı ve diğer kurumlar tarafından bu hafta yayımlanacak olan rapor bize daha detaylı bilgi vermiş olacak.

Stablecoin’ler için SEC’e Denetim Yolu Açabilir

Bloomberg, konuya yakın olan kaynaklardan aldığı bilgileri bir makalede okurlarıyla paylaştı. Paylaşılan makaleye göre, ABD Hazine Bakanlığı ve diğer kurumlar tarafından yeni bir rapor yayımlanacak. İddialara göre bu rapor, SEC’in stablecoin’leri düzenleyebilmesi konusunda önemli bir yetkiye sahip olduğunu açıklayacak. Raporda, Kongre’den de bir talep olacak. Bu talep, stablecoin’lerin banka mevduatlarıyla aynı şekilde nasıl düzenlenmesi gerektiğini detaylandırmak üzerine olacak.

Bu arada diğer yandan SEC Başkanı Gary Gensler’in de kapalı kapılar ardından bazı değişiklikler için baskı yaptığı söyleniyor.

Bir diğer iddiaya göre; Gensler, hükümetin, kısa vadede stablecoin düzenlemesinde daha aktif bir rol üstleneceğini ve uzun vadede mevzuat değişikliklerini bekleyeceğini netleştirmeye çalışıyor.

Kaynak: Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum