Şimşek: Döviz piyasasındaki oynaklık geçici olarak görülmeli

blog
11.03.2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Fitch kararı ve döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kurda son dönemde görülen oynaklığın geçici olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek X hesabından yaptığı açıklamada Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltme kararını "Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli Döviz borç notunu B'den B+'ya, görünümü ise nötrden pozitife yükseltmesi, Türkiye'nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıtıyor. Sağlam politikalar sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız." şeklinde yorumladı.

Şimşek fiyat istikrarının sağlanmasının en önemli öncelik olmaya devam edeceğini ve fiyat istikrarının sağlanmasının zaman alacağını vurguladı.

Bakan Şimşek ayrıca yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin verimliliği ve rekabet gücünü artıracak reformları da içeren Orta Vadeli Program'ı uygulamak için seçimsiz uzun bir döneme sahip olacağını belirterek "Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanma geçici olarak değerlendirilmelidir. TCMB elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini çıpalamaya kararlıdır. TCMB'nin enflasyonu düşürmesine yardımcı olmak için maliye politikasını sıkılaştırmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum