Singapur Merkez Bankası para politikasını değiştirmedi

blog
14.04.2023

Singapur Merkez Bankası para politikasını değiştirmedi

 

Singapur Para Otoritesi (MAS), geçen yıl 14 yılın en yüksek seviyesine yakın seyreden enflasyonu dizginlemek için dört kez sıkılaştırmaya gittiği para politikasında, bu kez sürpriz bir kararla değişikliğe gitmedi.

 

Merkez bankası yaptığı açıklamada, Singapur doları nominal efektif döviz kuru politikası bandının “mevcut değerlenme oranını koruyacağını” söyledi.

Merkez bankası, Singapur'daki çekirdek enflasyonun önümüzdeki birkaç ay içinde yüksek kalmasını ve yılın ikinci yarısında kademeli olarak düşmesini beklediğini söyledi.

Ön tahminlere göre Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, gayri safi yurtiçi hasılanın 2023'ün ilk çeyreğinde yıllık yüzde 0,1 büyüdüğünü söyledi.

Bu, önceki dönemdeki yüzde 2,1'lik büyümeden ve aynı zamanda bir yıl öncesine kıyasla yüzde 0,6'lık büyüme öngören ekonomistlerin beklentilerinden de düşük.

Bir önceki çeyreğe göre ekonomi yüzde 0,7 küçüldü.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum