Singapur para politikasında değişikliğe gitmedi

blog
29.01.2024

Singapur Para Otoritesi (MAS), üst üste üçüncü toplantısında da piyasa beklentileri doğrultusunda parasal ayarlarında değişikliğe gitmedi.

 

Singapur Merkez Bankası Pazartesi günü 2024 yılının ilk üç aylık para politikası kararında beklendiği gibi para politikasını değiştirmedi.

Singapur Para Otoritesi, Singapur doları nominal efektif döviz kuru veya S$NEER olarak bilinen Döviz kuru politikası bandını koruyacağını söyledi.

Merkez Bankası açıklamasında, "MAS küresel ve yurt içi ekonomik gelişmeleri yakından izleyecek ve enflasyon ve büyümeye yönelik risklere karşı tetikte kalacak" dedi.

MAS, 2024 yılında para politikası kurulunun üç ayda bir toplanması kararı almıştı. Daha önce sadece nisan ve ekim aylarında açıklanan "Para Politikası Raporu", bu yıl ilki bugün yayımlanan olmak üzere, nisan, temmuz ve ekim aylarında olmak üzere dört kere yayımlanacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum