Tahvil yatırımcıları Omikron enflasyonunu fiyatlıyor

blog
04.01.2022

Tahvil yatırımcıları, hızla yayılan Omikron varyantının ABD’de enflasyonu arttıracağına dair beklentilerini fiyatlamaya başladı.

Piyasaların gelecek 10 yıldaki ortalama enflasyon beklentisini yansıtan 10 yıllık başabaş faiz oranları salı günü yüzde 2,65 seviyesine kadar tırmandı. Başabaş faiz oranı 14 Aralık’ta yüzde 2,36 seviyesinde bulunuyordu.

ABD’de 10 yıllık ve 2 yıllık Hazine tahvillerinin faizi arasındaki fark da hızlı bir şekilde yükseldi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi pazartesi günü 10 baz puan yükselişle yüzde 1,52’den yüzde 1,62’ye tırmandı.

 

 

ABD'de koronavirüs salgınında vaka sayıları Omikron varyantının etkisiyle rekor kırdı.

Ülkede Pazartesi günü 1 milyondan fazla vaka sayısı bildirildi. Bu rakam pandemi süresince bir ülkede açıklanmış en yüksek günlük vaka sayısı olarak kaydedildi.

Omikron varyantının hızlı yayılımıyla vaka sayılarının katlanarak arttığı izlendi. Dört gün önce ülkede 590 bin günlük vaka izlenmişti.kaynak:bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum