TCMB Başkanı Erkan: Reeskont limitini artırma çalışmalarımız sürüyor

blog
08.12.2023

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, reeskont limitini artırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Son dönemde reel sektörün dikkat çektiği sorunlardan biri olan reeskont limitleriyle ilgili Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yeni bir açıklama geldi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Temmuz'da 10 kat artışla 3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Erkan, yatırım taahhütlü avans kredileriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Erkan, "Yatırım taahhütlü avans kredileriyle cari dengeye katkı verecek ve etkileri döviz kuru ve fiyat istikrarında hissedilecek alanlarda üretim artışı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

ASO gündem toplantısında konuşan Erkan, "Sanayicilerimizden beklentimiz yatırımlara ağırlık vermeleri, uygulanan programa ve Türkiye’ye her koşulda destek olmaya devam etmeleridir" dedi.

İlgili konu Erkan'ın Türkiye Bankalar Birliği yönetimiyle yaptığı toplantıda da gündeme gelmişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum