TCMB günlük reeskont limitini artırdı

blog
12.09.2023

TCMB günlük reeskont limitini artırdı

 

TCMB, ihracatçılara günlük reeskont kredisi limitini 3 milyar TL'ye yükseltti.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont kredisinde günlük limitleri yeniden yükseltme kararı aldı.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre seçici kredi kullanımını ve ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek amacıyla günlük limitin 1,5 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

Açıklamada reeskont kredilerinin kullandırılmasında KOBİ payının artırılmasına ve ihracat performansının dikkate alınmasına devam edileceği vurgulandı.

TCMB 25 Temmuz'da günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limitinin 300 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltildiği belirtmişti.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan düzenleme ile ilgili olarak "Dezenflasyona geçiş sürecinde cari dengeye katkı sağlayan ihracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz. İstihdam ve ihracattaki artışa önemli katkı sağlayan KOBİlerin reeskont kredilerindeki payının artmasını destekleyici uygulamalara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise "1,5 ay önce 300 milyon lira olan günlük reeskont kredisi limitinde 10 kat artış sağlanmış oldu. Limitlerin artırılmasıyla önemli bir sorunu aşmış oluyoruz" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum