TCMB kâr dağıtımı ve ihtiyat akçesi kararlarını onayladı

blog
03.02.2022

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurulu tamamlandı. Toplantıda kâr dağıtımı ve ihtiyat akçesi aktarımı kararları onaylandı.

TCMB’den yapılan açıklamada “Genel Kurul toplantısında Merkez Bankası 2021 yılı dönem kârı üzerinden kâr payı avansı ödenmesine ve 2020 yılı kârından ayrılan ihtiyat akçesinin dağıtılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda 45 milyar TL kâr payı avans tutarının, 4.3 milyar TL ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtımına başlanmıştır” ifadeleri yer aldı.

TCMB, 2021'de temettü, ihtiyat akçesi ve kurumlar vergisi kalemlerini içeren toplamda 44 milyar TL’lik kaynağı Hazine’ye aktardı.

 

TCMB'nin 2020'de temettü, ihtiyat akçesi ve vergi olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aktardığı toplam kaynak 55,8 milyar TL olmuştu. 2019’da ise rakam 88,9 milyar TL ile rekor kırmıştı. kaynak:bloomberg

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum