Tencent Metaverse Alanına Hazırlanıyor

blog
22.10.2021

South China Morning Post’un haberine göre; Çinli oyun devi Tencent’in, metaverse odaklı yeni oyun stüdyosunu TiMi Studio Group altında bir ekip kurması bekleniyor.

Tencentinternetin bir sonraki aşamasına yönelik oyunlar geliştirecek. Şirket, yeni bir stüdyo için uluslararası bir ekip kurarak son zamanalar da oldukça popüler olan metaverse alanındaki gelişmeleri hızlandırmayı planlıyor.

Söz konusu çalışma ile TiMi Studio Group‘un altında Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Singapur’daki çalışanları ile beraber yeni bir F1 stüdyosu kuruluyor.

Tencent’ın Metaverse Odaklı Yeni Oyun Stüdyosunun Detayları

Tencent’in metaverse ile ilgili görünen projeler için birçok çalışanı işe ald. South China Morning Post’un yaptığı incelemede yeni F1 stüdyosu için şu anda en az 46 boş pozisyon var.

Ayrıca TiMi Studios, F1 girişimi hakkında yorum yapmayı reddetti. TiMi Studios’tan bir temsilci 20 Ekim’ de yaptığı açıklamada, şirketin “AAA” oyunlarının geliştirilmesine kendini adadığını, ancak trend kavramları henüz konuşma istemediklerini belirtti.

Tencent, metaverse kavramını kullanmaktan kaçınıyor. Gelecekteki oyunlarını “AAA, açık dünya” olarak tanımlıyor.

Tencent’in oyun sektöründeki yeri ve çağın trendlerine ayak uydurmaları yaptığı birçok projeden anlaşılıyor.

Bununla beraber şirketin ilk önceliği henüz metaverse projeleri olmasa da yakın zamanda konuyla ilgili projeler geliştirme hazırlığında. (22.10.2021)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum