Terra Kurucusu Do Kwon Hakkında Tutuklama Kararı

blog
14.09.2022

Kore mahkemesi Do Kwon ve Terra ile ilgili diğer beş kişi hakkında tutuklama emri çıkardı.

Güney Koreli yetkililerin Terraform Labs hakkında yeni bir soruşturma başlattığına dair haberlerin ortaya çıkmasından sadece bir gün sonra Bloomberg, yerel bir mahkemenin Do Kwon ve diğer beş kişi hakkında tutuklama emri çıkardığını söyledi.

 
 

LUNA ve LUNC fiyatı, ilki günlük ölçekte %20’nin üzerinde düştüğü için sert bir şekilde düştü. Bloomberg, Seul mahkemesinden alınan bir nota dayanarak, Do Kwon ve diğer beş kişi hakkında sermaye piyasası kurallarının ihlali nedeniyle çıkarılan tutuklama emrini özetledi. Başka bir yerel rapor, Kwon’un şu anda Singapur’da ikamet etmesine dikkat çekti. Bu şartlar altında Interpol’ün müdahale etmek zorunda kalacağını iddia etti. Ayrıca, Terra ile ilgili diğer beş kişiden ikisini Nicholas Platias (TFL’nin kurucu üyesi) ve Han Mo bir çalışan olarak adlandırdı. Bu son gelişme, Güney Koreli savcıların, yerel tokenlerin menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için Terraform Labs’a karşı başka bir soruşturma başlatmasından sadece bir gün sonra geldi.

 

Bilindiği gibi, LUNA ve UST, bir zamanlar piyasa değeri açısından en büyük on kripto arasındaydı. Onların ölümü yalnızca kendi sermayelerinin kabaca 50-60 milyar dolarını yok etmekle kalmadı. Aynı zamanda 3AC, Voyager, Celsius ve diğerleri gibi birçok şirketi de çökertti. İlginç bir şekilde, LUNC ve LUNA, bir noktada son günlerde yine dikkat çekiyordu. Son günlerde %200’ün üzerinde kazanç elde ettikleri için birkaç hafta içinde oldukça iyi performans gösterdi. Bununla birlikte, her ikisi de son 24 saat içinde düşüşe geçti. Bu düşüşün piyasadaki genel çöküşün yanı sıra Kwon’un tutuklama emriyle ilgili gerçekleşmiş olması muhtemel.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum