Tether USD₮ 3 Kasım'dan itibaren Brezilya'da 24.000'den fazla ATM'de kullanılabilecek

blog
20.10.2022

Tether USD₮ 3 Kasım'dan itibaren Brezilya'da 24.000'den fazla ATM'de kullanılabilecek

 

 

68 milyar ABD dolarını aşan piyasa değeri ile en büyük stablecoin'e güç sağlayan blok zinciri etkin platform tether.to sitesini yöneten şirket Tether Operations Limited, (“Tether”) SmartPay'in tether tokenlerini (“USD₮”) piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. 

 

Instituto Locomotiva'nın Ocak 2021'de gerçekleştirdiği bir araştırmada, Brezilya'da hala banka hesabı olmayan ve hesabı olmasına karşın kullanmayan 34 milyon yetişkin olduğunu açıkladı. Smartpay'in ürünlerine USD₮ entegrasyonu, milyonlarca insana dijital para birimi ekosistemine ve yeni finansal devrime fırsat ve erişim sağlayacağını da belirtti

Tether CTO'su Paolo Ardoino,  “ Enflasyonun ve kapsayıcı olmayan bir finansal sistemin getirdiği zorluklar ve sınırlamalar, Brezilya vatandaşlarının çoğunun ülkenin büyüyen ekonomisine katılmasını engelledi” dedi. Brezilya, finansal sisteme daha fazla insanı dahil etme fırsatı sunuyor. Bu, yalnızca ödemeler sektöründe değil, tüm Brezilya finansal ekosisteminde büyük değişiklikler getirecek.” şeklinde konuştu.

Tether jetonları şu anda bölgede en çok kullanılan kripto para birimlerinden biri olduğunu da belirten CTO, son veriler ve taşınan değer söz konusu olduğunda USD₮'nin ülkede en çok kullanılan tokenlerden biri olduğunu da ekledi. Ağustos ayında 79.836 operasyonda USD₮ kullanılarak 1,4 milyar dolardan fazla taşındı ve işlem başına ortalama yaklaşık 18.000 dolar oldu.

SmartPay'in, 3 Kasım'dan itibaren ATM'lerde Tether Token'ları kullanıma sunmayı planladığı açıklandı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum