TİM Başkanı Gültepe: Asgari ücret en fazla 300-350 Dolar olmalı

blog
29.11.2022

TİM Başkanı Gültepe: Asgari ücret en fazla   300-350 Dolar olmalı

 

2023 yılında uygulanacak asgari ücret için son viraja girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, salı günü TİSK ve Türk-İş başkanları ile görüşeceği bildirildi. Toplantıların başlamasına sayılı günler kala iş dünyasından peş peşe asgari ücret açıklaması gelmeye başladı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için başlatılan anket çalışması ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihi de netleşiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salı günü TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla görüşeceğini açıklayarak,"Biz davet ettik. Birlikte takvime karar vereceğiz" açıklamasında bulundu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TİM Başkanı Gültepe asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 

Turan, "Enflasyonun üzerinde, refah payı olan bir asgari ücret artışı olabilir. İşveren çalışanını enflasyona karşı korumak zorunda" dedi. (HABER7)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum