TMSF'ye borç ödeme süresi uzatıldı

blog
09.03.2023

TMSF'ye borç ödeme süresi uzatıldı

 

 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) gelirleri ile alacaklarının takip ve tahsiline ilişkin esaslarda düzenlemeler yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeye göre TMSF alacaklarının tahsilinde 7 gün olan borç ödeme ve mal bildirim süreleri 15 güne çıkarıldı.

Yönetmelikle, TMSF'nin alacaklarına yönelik olarak düzenlenebilecek anlaşmada alınacak tedbirler arasında sayılan yurt dışına çıkış tahdidi madde metninden çıkarıldı.

Düzenlemeyle ayrıca finansal kiralama, faktoring, finansman ve tasarruf finansman şirketleri kanununun 50/A maddesinde yer alan ve bankacılık kanununun ilgili maddelerine yaptığı atıf kapsamında takip edilen alacaklar ile aynı kanunun geçici 9. maddesi kapsamındaki görev ve yetkileri çerçevesinde oluşan alacaklar, TMSF'nin, amme alacaklarının tahsil usulü kanunu kapsamındaki alacakları kapsamına eklendi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum