Twitter'da yol ayrımı

blog
17.11.2022

Musk'tan 'Ya uzun saatler yoğun çalışmayı kabul edin ya da terk edin' resti

 

Twitter çalışanlarına yeni patron Elon Musk'tan "Ya yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışmayı taahhüt edin ya da gidin" talimatı geldi. Musk'ın daha önce Tesla ve Space X çalışanlarına gönderdiği, şimdi de Twitter çalışanlarına postaladığı 'çılgın verimlilik' için yapılması gerekenlerle ilgili talimatları da sosyal medyaya sızdı.
 
Washington Post'un haberine göre personele gönderdiği e-postada Twitter'da kalmak istiyorlarsa, yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışma taahhüdünde bulunmayı kabul etmeleri gerektiğini söyleyen Elon Musk, bugün itibarıyla taahhüt bildirmeyenlere 3 aylık kıdem tazminatı verileceğini belirtti.
 

The Guardian'ın haberine göre Musk e-postada "Twitter'ın başarılı olması için ekstrem hardkor olması gerekecek. Bu, yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışmak anlamına gelecek. Yalnızca olağanüstü performans geçer not alacak" dedi.

 

Çalışanlara 'yeni Twitter'ın bir parçası olmak' istiyorlarsa bugün yerel saatle 17:00'ye kadar tıklamaları gereken bir bağlantı gönderen Musk, "Kararınız ne olursa olsun, Twitter'ı başarılı kılma çabalarınız için teşekkür ederiz" diye ekledi.
 
Dünyanın en zengin kişisi, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecini tamamladıktan sonra çalışanların yarısının işten çıkarılacağını duyurmuştu.
 
'Şirketin günde 4 milyon dolar kaybetmesinden ötürü masraflarda kesintiden, dolayısıyla işten çıkarmalardan başka seçeneği olmadığını' savunan Musk, sosyal medya platformunun gelirlerinde büyük düşüşten kendisinin yönetimindeki Twitter'a reklam verilmesinin durdurulması için baskı uygulayan STK ve aktivist grupları sorumlu tutuyor.
 
Geçen hafta Twitter çalışanlarına uzaktan çalışmanın sona ereceğini bildirirken ofiste haftada en az 40 saat çalışma beklediğini belirten Musk, 'zor zamanların geleceği' uyarısı yaparken, 'küresel ekonomideki yavaşlamanın Twitter'ın reklam gelirlerini vuracağına dair acı gerçeği tatlandırmanın bir yolu olmadığı' mesajını verdi.

BBC'ye konuşan teknoloji yatırımcısı Sarah Kunst, 'Musk'ın devralmasıyla sosyal medya şirketinin borçlu konuma düştüğü, Musk'ın davranışlarının reklamverenlerin dur düğmesine basmasına yol açtığı, şimdi Musk'ın bunun acısını çalışanlardan çıkarmaya çalıştığı' eleştirisini getirdi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum