UEA/Birol: OPEC+ piyasaya daha fazla petrol sürmeli

blog
16.02.2022

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde katıldığı bir konferansta yükselen petrol fiyatları ve OPEC+'nın stratejisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

OPEC+’nın arz ve talep arasında bir köprü oluşturmak için piyasaya daha fazla petrol sürmesi gerektiğini belirten Birol, “Çok yüksek petrol ve gaz fiyatları hane halkı üzerinde ağır bir yük oluşturuyor” dedi.

Birol konuşmasında gaz piyasalarında jeopolitiğin ve yapay bir sıkılığın etkili olduğunu belirtti.

Mevcut enerji fiyatlarının ekonomik toparlanma için de risk oluşturduğunu vurgulayan Birol, “Küresel ekonominin yaşadığı toparlanmanın çok daha zayıf olması riski var” ifadelerini kullandı.

Küresel ısınma ve ülkelerin yeşil dönüşüm hedeflerine de değinen Birol, dünyanın daha onlarca yıl petrol ve doğalgaza bağımlı olacağını fakat bunun üretim ve kullanım şeklinin küresel ısınma hedeflerine göre adapte olması gerektiğini söyledi.(bloomberg)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum