Ueda: Zayıf yenin ekonomi için olumsuz olduğunu kesin olarak söylemek zor

blog
17.11.2023

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, "mevcut zayıf yenin ekonomi için olumsuz olduğunu kesin olarak söylemek zor" dedi.

 

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, yen üzerindeki artan endişelere rağmen teşviki şimdilik değiştirmeden tutmaya kararlı olduğunu öne sürerek, zayıf yenin etkisinin hem olumlu hem de olumsuz yanları olduğunu söyledi.

Ueda, Cuma günü parlamentoda sorulan sorulara yanıt olarak, zayıf yenin ithalat fiyatlarını artırarak olumsuz ekonomik etkileri artırdığı doğru olsa da, bunun aynı zamanda gelen harcamalar da dahil olmak üzere ihracatın artmasına yardımcı olduğunu ve küresel işletmelerin karlarını yükselttiğini söyledi.

Ueda, "Mevcut zayıf yenin ekonomi için olumsuz olduğunu kesin olarak söylemek zor" dedi.

BOJ gözlemcileri, özellikle Ueda'nın döviz kurlarındaki oynaklığın, bankanın Temmuz ayında getiri eğrisi kontrol programında ayarlama yapmadan önce dikkate aldığı bir faktör olduğunu kabul etmesinden sonra, yen'in yönüne yakından bakıyor. Ancak Ueda, yen'in mevcut durumu konusunda tarafsız bir duruş sergileyerek teşviklerin bu noktada kalması için hala yer olduğunu öne sürüyor gibi görünüyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum