“Ukrayna ile serbest ticaret anlaşması ilişkilere ivme katacaktır”

blog
09.03.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada “Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasının bir an önce yürürlüğe girmesi kuşkusuz ilişkilerimize yeni bir ivme katacaktır." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan “Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasının bir an önce yürürlüğe girmesi kuşkusuz bu ilişkilerimize yeni bir ivme katacaktır." dedi.

Erdoğan “Savaşa rağmen ikili ticaretimizin istikrarlı bir seyir izlemesinden memnuniyet duyuyoruz. 10 milyar dolar hedefimize ulaşmak için gayretlerimizi arttırma noktasında mutabık kaldık. Serbest Ticaret Anlaşması'nın bir an önce yürürlüğe girmesi, kuşkusuz bu ilişkilerimize yeni bir ivme katacaktır. Pek çok firmamız savaşın getirdiği tüm riskleri göğüsleyerek arazideki çalışmalarına devam etti, devam ediyor. Ukrayna'nın yeniden imarı çalışmalarına da güçlü şekilde destek vereceğiz. Bu çerçevede Ukrayna'nın yeniden inşası forumunu da geçtiğimiz ocak ayında İstanbul'da gerçekleştirdik. Firmalarımızın ilerleyen dönemde daha fazla sorumluluk üstlenme noktasında Ukrayna hükümetinin de tercihine mazhar olacaklarından şüphe duymuyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Erdoğan ayrıca Ukrayna’nın yeniden imarı çalışmalarına da güçlü şekilde destek vereceklerini söyledi.

Zelenskiy ise, Ukrayna'nın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne desteği için Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti. Zelenskiy “Türkiye'nin aracılığı sayesinde ciddi insani sonuçlar elde ettik. Bundan sonraki çabaları bekliyoruz. " diye konuştu. Zelenskiy, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğinin sürmesini umduklarını kaydetti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum