Walmart CTO’su: Kriptolar Yakın Gelecekte Ödeme Aracı Olacak

blog
18.10.2022

Kumar’a göre kripto, ödeme sistemlerinin geleceğine önemli rol oynuyor.

Kripto paralar çok büyük bir kitle tarafından genel kabul gördü. Geçmişte birçok şirketin kripto kabül ettiğini, kullandığını ve günümüzde bu tür hizmetlerin hızla çoğaldığını biliyoruz. Ancak hâlen kripto konusunda çekingen veya karşıt isim veya şirketler olabiliyor. Son yaptığı açıklamalara göre Walmart’ın CTO’su Suresh Kumar da kriptonun geleceğine inanan isimlerden olduğunu gösterdi. 

Kısa bir süre önce Yahoo Finance‘in düzenlediği etkinlikte konuşan Walmart’ın CTO’su Suresh Kumar, Walmart’ın kripto paralara sıcak baktığını bir kez daha gündeme taşıdı. Kumar, gelecekte ürünlerin metaverse ve sosyal medya uygulamalarındaki canlı yayınlar aracılığıyla pazarlanacağını ve kriptonun bu tür alanlarda önemli bir ödeme seçeneği olabileceğine inandığını belirtti.

Sizlerle paylaştığımız üzere Walmart, geçtiğimiz ocak ayındaki patent başvurularıyla metaverse alanında dijital para birimleri, tokenizasyon ve NFT’ler için gelecek planlarına göz kırpmıştı.

Bu gelişim ve potansiyele değinen Kumar, şu detaylara da yer verdi:

“Müşterilerin kolayca işlem yapıp, satın alabilmelerini ve bundan nasıl değer elde edebileceklerini sorunsuz bir şekilde başardığımızdan emin olmak istiyoruz. İşte tam da bu noktada bence birçok farklı ödeme seçenekleri sunulmaya başlayacak”

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum