Yellen'dan hükümet kapanması uyarısı

blog
30.09.2023

Yellen'dan hükümet kapanması uyarısı

 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, federal hükümetin "tehlikeli ve gereksiz kapanması" önlenmezse, Amerikalı ailelerin zarar göreceğini ve ekonomik dalgalanmaların yaşanabileceğini ifade etti.

 

Yellen, Georgia eyaletindeki Savannah Limanı'nda, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Amerika'da Yatırım" gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaklaşmakta olan ABD federal hükümetinin "olası kapanma"sına da değinen Yellen, "Bu sabah Washington'dan ayrıldığımda, Kongre'nin tehlikeli ve gereksiz bir kapanmayı önlemek için yasayı zamanında geçirip geçirmeyeceği hala belirsizdi." dedi.

Yellen, Senato'nun, iki partinin de katılımıyla kısa vadeli bir finansman tasarısı üzerinde çalıştığına işaret ederek, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin de hükümeti açık tutmak ve temel öncelikleri finanse etmek için işlerini yapmalarının ve hızlı hareket etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

ABD'nin son 2,5 yılda tarihi bir ekonomik toparlanma yaşadığını dile getiren Yellen, işsizlik oranının tarihi düşük seviyelere yakın seyrettiğini, enflasyonun da zirve noktasından önemli ölçüde gerilediğini ifade etti.

Yellen, "Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler sorumlu bir şekilde hareket etmezse" Amerikalı ailelerin zarar göreceğini ve kaydedilen ilerlemeyi baltalayabilecek ekonomik dalgalanmaların yaşanabileceğini belirterek, kapanmanın çiftçi ve küçük işletme kredilerinden gıda ve iş yeri güvenliği denetimlerine kadar pek çok temel hükümet işlevini etkileyeceğini vurguladı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum