Yellen'dan Rus petrolü planı

blog
10.10.2023

Yellen'dan Rus petrolü planı

 

Hazine Bakanı Janet Yellen, son piyasa fiyatlarının mekanizmanın artık umulduğu gibi çalışmayabileceğinin sinyallerini vermesi nedeniyle, G7'nin Rus petrolü için uyguladığı fiyat sınırlamasından kaçınılmasını engellemeye hazırlandığını söyledi.

 

Wall Street Journal'a verdiği röportajda Yellen, "ABD'nin uygulamaya çok dikkatli incelediğini ve piyasa katılımcılarının bu fiyat sınırını ciddiye aldığımızı ve Batı hizmetlerinin kullanıldığı ölçüde, sınıra uyma konusunda ciddi olduğumuzu bildiklerinden emin olmak istediklerini" söyledi.

Yellen'in bu hafta Fas'ın Marakeş kentinde gerçekleştirilecek Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun yıllık toplantıları çerçevesinde G-7 maliye bakanları ile yapacağı görüşmelerde petrol fiyatlarının sınırlandırılması ve bunun uygulanmasının gündeme gelmesi bekleniyor.

Kısıtlama, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle uygulanan kapsamlı mali cezalardan biri. ABD ve müttefikleri, dünya petrol fiyatlarının aniden yükselmesini önlemek için ihracat hacimlerini yüksek tutarken, bir yandan da savaş çabalarını baltalamak ve Moskova'nın akaryakıt satışlarından elde ettiği gelirin bir kısmını engellemek amacıyla 2022'nin sonlarında fiyat tavanını uygulamaya koydu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum