Yellen’dan yumuşak iniş açıklaması

blog
11.09.2023

Yellen’dan yumuşak iniş açıklaması

 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonda istikrarlı bir yavaşlama ve iş arayanlarda artış olduğunu gösteren veriler sonrası, ABD'nin istihdam piyasasına büyük zarar vermeden enflasyonu kontrol altına alabileceğinden giderek daha fazla emin olduğunu söyledi.

 

Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin istihdam piyasasına büyük bir zarar vermeden enflasyonu kontrol altına alabileceğine giderek daha fazla güvendiğini belirterek, enflasyonda istikrarlı bir yavaşlama ve yeni iş arayanların akın ettiğini gösteren verileri memnuniyetle karşıladı.

Yellen, Pazar günü ABD'nin tüketici fiyat artışlarını dizginlerken resesyondan kaçınacağına dair daha önceki umutları sorulduğunda "Bu tahmin konusunda kendimi çok iyi hissediyorum. Sanırım tam olarak buna benzeyen bir yolda olduğumuzu söylemek zorundasınız” dedi.

Yeni Delhi'deki G20 zirvesinden dönerken uçakta yaptığı bir röportajda konuşan Yellen, Çin'in gelişmekte olan başlıca ülkelerden oluşan ayrı BRICS grubunun etkisini arttırma çabalarından kaynaklanan herhangi bir riski de küçümseyen Yellen, "G-20 küresel işbirliği için önde gelen forum olmaya devam ediyor" dedi.

Yellen, "Enflasyona dair her türlü ölçüm düşüş yolunda” dedi. Yellen ayrıca, ABD'de işsizlik oranının bu yılın başlarında yarım yüzyıldan fazla bir sürenin en düşük seviyelerine ulaştıktan sonra Ağustos ayında artmasına rağmen, bu sıçramanın büyük bir işten çıkarma dalgasından kaynaklanmadığının altını çizdi.

Yellen, Çin'deki politika yapıcıların ekonomiyi desteklemek için gerektiğinde adım atabilecekleri görüşünü yinelerken, "Kullanmanın gerekli olduğuna karar verirlerse oldukça geniş bir politika alanına sahip olduklarını düşünüyorum. Bana göre para politikasında nispeten küçük ayarlamalar yaptılar" dedi. (HT)

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum