Yellen küçük bankaları korumak için müdahaleye hazırız dedi

blog
21.03.2023

Yellen küçük bankaları korumak için müdahaleye hazırız dedi

 

 

Washington'daki Amerikan Bankacılar Birliği'nde konuşması beklenen Yellen krizin küçük bankaları tehdit etmesi durumunda hükümetin mevduat sahiplerini korumak amacıyla gereken aksiyonları alacağı söylemini yineleyecek.

Önceden yayımlanan konuşma metnine göre Yellen, hükümetin son eylemlerinin mevduat sahiplerinin tasarruflarının ve bankacılık sisteminin güvende kalmasını sağlamak için gerekli adımları atma konusundaki kararlılığını gösterdiğini kaydetti. Yellen "Müdahalemiz ABD bankacılık sistemini korumaya yönelikti. Küçük ölçekli bankalardan da yayılma riski oluşturan mevduat çıkışı olması durumunda hükümet benzer adımları atabilir" değerlendirmesini yaptı.

ABD'li yetkililer Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflasının ardından güven tesis etmek için olağandışı adımlar atmışı. Bankalardan mevduat çıkışlarını frenlemeye yönelik adımlar sonrası Hazine Bakanlığı yetkilileri orta ve küçük ölçekli bankalarda istikrarın sağlanmaya başladığını açıklamıştı.

Yellen, "Durum istikrar kazanıyor ve ABD bankacılık sistemi sağlam kalmaya devam ediyor. Fed tesisi ve iskonto penceresi kredileri, bankacılık sistemine likidite sağlamayı amaçlandığı şekilde gerçekleştiriyor. Bölgesel bankalardan toplu mevduat çıkışları istikrar kazandı." ifadesini kullandı.

Yellen, güvenli ve sağlam bir bankacılık sisteminin Amerikan ekonomisinin sağlığının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak ihtiyatlı olmaya devam edeceklerini bildirdi.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum