Yerli otomobilin üretiminde turkuaz robotlar görev alacak

blog
23.12.2021

Yıl sonunda ilk elektrikli otomobilini yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), otomobilin üretileceği Gemlik fabrikasından son görselleri paylaştı.

Şirketin yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapan Gemlik tesisinde, araç test pistinin planları ve otomobillerin üretiminde kullanılacak turkuaz renkli robotlar dikkat çekiyor. Ayrıca, fabrikanın inşasındaki ilerleme de yine paylaşılan görsellerde net bir şekilde görülebiliyor.

Paylaşılan görsellerden, TOGG'u üretecek robotların Kuka marka olduğu anlaşılıyor. Yılda2.6 milyar euro ciro elden eden ve uzmanlık alanlarından biri otomotiv tesis inşası olan Alman Kuka, karoser inşası, boyahane ve montaj gibi hizmetler de sunuyor

 

 

Elektrikli yerli otomobili geliştirme çalışmalarına tam gaz devam eden Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Bursa'nın Gemlik ilçesinde devam eden üretim tesisinden son gelişmeleri paylaştı.

Şirketin yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapan Gemlik'teki tesisten paylaşılan görsellerde, araç test pistinin planları ve otomobillerin üretiminde kullanılacak turkuaz renkli robotlar dikkat çekiyor.

 

 

Ayrıca, fabrikanın inşasındaki ilerleme de yine paylaşılan görsellerde net bir şekilde görülebiliyor.

 

ROBOTLAR ALMAN ŞİRKETTEN

Paylaşılan görsellerden, TOGG'u üretecek robotların Kuka marka olduğu anlaşılıyor. Almanya merkezli otomasyon şirketi Kuka'nın yıllık cirosu 2.6 milyar euro, çalışan sayısı ise 14 bin kişi olarak açıklanıyor.

Akıllı otomasyon çözümleri sunan şirket, robot, hücre, tam otomatik tesisler ve bunların otomasyon, metal & plastik, tüketim malları, e-ticaret/Retail ve sağlık hizmetleri gibi pazarlara dahil edilmesi hizmeti sağlıyor.

Uzmanlık alanlarından biri otomotiv tesis inşası olan Alman Kuka, karoser inşası, boyahane ve montaj gibi hizmetler de sunuyor.kaynak:habertürk

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum