Yılın En Büyük Halka Arzı

blog
10.11.2021

Amazon ve Ford gibi güçlü şirketler tarafından desteklenen elektrikli araç üreticisi Rivian halka arzdan 11,9 milyar dolar bekliyor. Bu rakam, yıldız şirketin halka arzının küresel piyasalarda yılın en büyük halka arzı niteliği taşıdığı anlamına geliyor.

Amazon ve Ford Motor Co. gibi güçlü şirketler tarafından desteklenen elektrikli araç üreticisi Rivian, liderliğini Tesla Inc.’nin yaptığı elektrikli araç piyasasında yer edinebilmek amacıyla halka açılıyor.

Bloomberg'in kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Rivian halka arzda fiyatlamayı, 11,9 milyar dolar fon sağlamak amacıyla, hisse başına 78 dolar olarak belirledi.

Kaynaklar, Rivian’ın talep toplamada 153 milyon hisse sattığını kaydetti.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, Rivian’ın 11,9 milyar dolarlık satışı, bu işlemi 2021 yılının en büyük ve bir ABD Borsasındaki altıncı en büyük halka arzı yapacak.

Bu halka arz, Rivian’ın sadece birkaç ay önce, çoğu kendi çalışanlarına olmak üzere, ilk araçlarının teslimatını yapması ile birlikte gerçekleşiyor.

 

1 milyar dolar zarar yazmıştı

Şirket, bu yılın sonuna dek, Illinois’daki fabrikasında yaklaşık bin 200 araç üretecek. Yılın ilk yarısında yaklaşık 1 milyar dolar zarar eden şirket, yıllık üretiminin 2023 yılının sonlarına kadar 150 bine ulaşacağını tahmin ediyor.

Kaynaklar, Rivian’ın değerinin hisse sayısı ve hisse opsiyonları da dikkate alındığında yaklaşık 76,4 milyar dolar olduğunu belirtti.

Kaynak: Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum