Yuan carry trade yatırımı oldu

blog
18.09.2023

Yuan carry trade yatırımı oldu

 

Invesco, Goldman Sachs, Citigroup ve TD Securities, tarihi düşük seviyelere doğru zayıflayan yuanın, carry trade işlemlerini fonlamak için cazip bir seçenek olduğu tavsiyesinde bulundu.

 

Dünyanın önde gelen kur spekülatörleri, uzun yıllardır klasik bir “carry trade” stratejisi izliyor.

Japonya’daki sıfır altı faizler nedeniyle yen cinsi borçlanıp daha yüksek faizli bir ülkenin para birimi cinsinden varlıklara yatırım yapıyorlar. Ancak son dönemde Japon yenine alternatif olarak düşük maliyetli bir para birimi haline gelen Çin yuanı öne çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz ay Invesco, Goldman Sachs, Citigroup ve TD Securities, tarihi düşük seviyelere doğru zayıflayan yuanın, carry trade işlemlerini fonlamak için cazip bir seçenek olduğu tavsiyesinde bulundu.

Pekin’deki politika yapıcıların para birimini savunmak ve spekülatörleri savuşturmak için yoğun çalışmaları nedeniyle yurt dışı piyasalarda Çin para birimini borç almanın maliyeti son günlerde hızla yükselirken, yuan carry trade savunucuları yılmadı.

Citigroup’tan Dirk Willer, “Eğer BOJ’un oyunda olduğunu düşünüyorsanız, bundan yen gücü elde edersiniz ve PBOC hala politikayı gevşetirken dikkatli olmanız gerekir. Zayıf bir Çin ekonomisi ‘bu stratejinin önemli bir parçası’” dedi.

Bu ay Willer’in ekibi, müşterilere dolar ve euronun da dahil olduğu bir para birimi sepetine karşı yuan satmalarını önerdi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum