Yüksek enflasyon Biden'ın görev onayını aşağı çekiyor

blog
13.04.2022

ABD'de 40 yılın en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyon vatandaşların Başkan Joe Biden'a verdikleri onayın azalmasına neden oluyor.

Reuters/Ipsos araştırmasına göre Başkan Biden'ın görev onayı yüzde 41'e geriledi. Mart ortalarında Biden'ın görev onayı yüzde 40 ile en düşük seviyeyi görmüş, sonrasında yüzde 45'lere yükselmişti. Fakat açıklanan enflasyon verileri başkana yönelik bakışı yeniden olumsuz yönde değiştirdi.

ABD'de tüketici fiyat endeksi Mart'ta aylık yüzde 1,2 artarken, yıllık yüzde 8,5 ile Aralık 1981'den bu yana kaydedilen en büyük artışı gösterdi.

Söz konusu dönemde benzin, barınma ve gıda endekslerindeki artışlar tüketici fiyatlarındaki yükselişte etkili oldu. Enerji kaleminde yer alan benzin fiyatları, Mart'ta aylık yüzde 18,3 artarken, yıllık yüzde 48 yükseldi.

 

Akaryakıt için harekete geçiliyor

Verilerin ardından Biden yönetimi akaryakıt fiyatları konusunda harekete geçti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için "elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğu" aktarıldı.

Açıklamada, Biden yönetiminin yerli biyoyakıtların gelişimini teşvik etme stratejisinin kısa vadede Amerikalıların uygun fiyatlı yakıt seçeneklerini genişletmek ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltarak uzun vadede enerji bağımsızlığı sağlamak için kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Biden'ın yakıt arzını artırarak benzin fiyatlarını düşürme hedefine ulaşmak için yeni adımlar attığı belirtilen açıklamada, yüzde 15 etanol karışımı kullanan ve "E15" adı verilen benzinin bu yaz aylarında satışına izin verileceği kaydedildi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum