Zelenskiy'den müzakere açıklaması: Şartlar adil olmalı

blog
26.03.2022

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile yapılacak müzakerelerle ilgili, "Ukrayna'nın egemenliği garanti altına alınmalı, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü sağlanmalı. Yani şartlar adil olmalı. Aksi takdirde, Ukrayna halkı bunu kesinlikle kabul etmeyecek." dedi.

 
 
 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, video mesajında, Rus ordusunu "büyük kayıplara uğratan" Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Donbas, Harkiv ve Kiev'de düşman saldırılarına karşı mücadele etmeye devam ettiğini söyleyen Zelenskiy, "Savunucularımız Rusya'nın saldırılarını püskürterek, Rus yönetimini, basit ve mantıklı düşünce olan, konuşmanın gerekli olduğuna yönlendiriyor. Vakit kaybetmek için değil, acilen anlamlı, dürüst ve sonuç için konuşulmalı." ifadelerini kullandı.

Vladimir Zelenskiy, Rusya ile görüşmenin "ciddi" olması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Daha şimdiden 16 bin Rus askeri öldü. Ne için? Bu kime ne veriyor? Konuşma ciddi olmalı. Ukrayna'nın egemenliği garanti altına alınmalı, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü sağlanmalı. Yani şartlar adil olmalı. Aksi takdirde, Ukrayna halkı bunu kesinlikle kabul etmeyecek."

Zelenskiy'in aksine dün yaptığı açıklamada Ukrayna’daki operasyonun birinci etabının tamamlandığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, bir ayda Ukrayna ordusundan 14 binden fazla askerin öldüğünü, Rus askerlerinden ise 1351'inin öldüğünü, 3 bin 825'inin de yaralandığını duyurmuştu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum